jongerencongres 1000

Uitnodiging Jongerencongres 30 mei 2023

‘Eiwit van de toekomst: welke rol speelt de dierlijke sector?’

Het maatschappelijk debat over de rol van dierlijke producten in ons huidig voedingspatroon woedt volop. Hoewel de diversificatie van de productie en consumptie van eiwitten nieuwe opportuniteiten biedt, heeft de wereld behoefte aan efficiënt geproduceerde eiwitten om de sterke bevolkingsgroei en de klimaatuitdaging het hoofd te bieden. Maar kiezen we dan voor plantaardige of dierlijke eiwitten, of zijn beide nodig?

De Belgische en Nederlandse diervoederindustrie zetten sterk in op wetenschap, technologie en innovatie. Hiermee leveren ze een belangrijke bijdrage aan de uitrol van de eiwitstrategie van de 21ste eeuw. Ben jij ook benieuwd naar welke rol de dierlijke sector speelt? Tijdens het 7de Jongerencongres gaan we in gesprek met wetenschappers, experts en jongeren over eiwit van de toekomst. Frédéric Leroy (VUB) bespreekt de opties van eiwittransitie in relatie tot humane voedingsbehoeften en gezondheid. Eva Jansen (Zwanenberg Food Group) neemt ons mee in de visie van een vleesverwerkend bedrijf, zij zijn gespecialiseerd in plantaardige humane voeding. Dorien van Wesemael en Marta Lourenço Ribeiro Alves (ILVO) bieden een overzicht van de valkuilen en kansen voor diervoeder van de toekomst.

Aansluitend vindt een interactief en prikkelend debat plaats. Wat betekent de eiwittransitie voor jouw toekomst als Young Feed Professional? Welke uitdagingen liggen er op je pad en welke opportuniteiten brengen de ontwikkelingen met zich mee? Geïnteresseerd en jonger dan 40 jaar? Kom naar de interactieve namiddag van het 7de Jongerencongres!

Het Jongerencongres is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), de Belgian Feed Association (BFA) en Feed Design Lab (FDL), met de ondersteuning van studenten van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD).

Locatie: Priorij Corsendonk, Corsendonk 5, 2360 Oud-Turnhout (België)

Programma
15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Inleiding
15.45 uur “Eiwittransitie: een simplistische naam voor een complex probleem” Prof. dr. Frédéric Leroy (Vrije Universiteit Brussel)
16.15 uur “Een gebalanceerd dieet: Hoe doen we dat goed voor mens, milieu en maatschappij?” Eva Jansen MSc (Zwanenberg Food Group)
16.45 uur “Diervoeder voor de toekomst – valkuilen en kansen” dr. Dorien van Wesemael en dr. Marta Lourenço Ribeiro Alves (ILVO)
17.05 uur Discussiemoment & afsluiting
17.45 uur Netwerkmoment
19.30 uur Sluiting

Aanmelden
Meer informatie over het congres is te vinden in het programma. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via het online aanmeldformulier

Deel deze pagina

Bron: Nevedi, BFA en FDL

Scroll naar boven