De Nederlandse diervoerindustrie

illustratie bedrijven werknemers omzet nevedi

Hoogwaardig diervoer, onmisbaar op een drukke planeet.

De vraag naar voedsel groeit. Dat staat vast. Prognoses laten zien dat wij in 2050 met zo’n 9 tot 10 miljard mensen op deze planeet leven. De consumptie van vlees, zuivel en eieren zal dus zeker stijgen. 

De uitdaging waar de overheid, de agrarische sector en consumenten voor staan, is de vraag hoe we de voedselproductie in balans houden met de leefbaarheid en. belasting van onze planeet. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Want aan de ene kant exporteren we veel dierlijke producten, vooral naar de landen direct om ons heen, maar andersom importeren we ook veel agrarische producten. 

Als diervoedersector zien wij vooral een rol weggelegd aan de voorkant van de dierlijke productieketen. Door kritisch te zijn over de herkomst van onze grondstoffen, door onze bedrijfsvoering continue te verduurzamen en door het gebruik van nevenstromen, speelt de Nederlandse diervoedersector een sleutelrol in de productie van duurzaam vlees, zuivel en eieren. Hoe lager de milieu-impact van onze grondstoffen, hoe beter we de veehouder helpen bij het terugdringen van emissies, hoe duurzamer de dierlijke producten in het schap.

Scroll naar boven