Thema’s

veilig en gezond voedsel

Veilig en gezond voedsel

Veilig en gezond voedsel in het winkelschap, daar rekent elke consument op. De Nederlandse diervoerindustrie zet maximaal in op gezond en veilig voedsel. Wat we een dier te eten geven, beïnvloedt de gezondheid en het welzijn van het dier én de veiligheid, kwaliteit en voedingswaarde van melk, eieren en vlees.
Lees meer
thema duurzame innovatie

Duurzame innovaties

De vraag naar voedsel groeit. Prognoses laten zien dat er in 2050 zo’n 9 tot 10 miljard mensen leven op deze planeet. De voedselproductie in balans met de natuur krijgen, vraagt om een andere kijk op voedsel produceren. Nederlandse diervoederbedrijven zijn inventief en
Lees meer
circulair diervoer

Circulair diervoeder

Zonder dier, geen kringloop. Dieren eten restproducten uit de levensmiddelenindustrie en landbouw. Deze ‘restjes’ zetten ze om in hoogwaardig vlees, zuivel en eieren. De Nederlandse diervoerindustrie zet zich in om het voedselsysteem nog meer circulair te maken, zodat de voetafdruk van vlees, melk en eieren lager wordt.
Lees meer
goed werkgeverschap (500 x 330 px)

Goed werkgeverschap

In Nederland werken 5.500 mensen in de diervoederindustrie. Wereldwijd neemt de sector een toonaangevende positie in. Succesfactor is de unieke samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven. Behoud van deze kennis en kunde vraagt om aantrekkelijk werkgeverschap. Nevedi zet hierbij in op duurzame inzetbaarheid, diversiteit en persoonlijke groei.
Lees meer
Scroll naar boven