aanpak stikstof (1000 x 660 px)

Advies Remkes vraagt om goede uitwerking

Op 5 oktober presenteerde gespreksleider Remkes zijn adviesrapport. Nevedi ziet met het adviesrapport van Remkes kansen om uit de stikstofimpasse te komen. De belangenbehartiger van de diervoederindustrie ondersteunt boerenorganisaties en overheid graag met de concrete uitwerking van diervoeder maatregelen.

“Het is goed dat Remkes de partijen weer om tafel heeft gekregen, dat biedt vertrouwen”, zegt Nevedi directeur Henk Flipsen. “Nu is het kabinet aan zet om de oplossingsrichtingen concreet in te vullen. Met maatregelen die vooral voor veehouders uitvoerbaar moeten zijn.”

Positief signaal
Veel boerenorganisaties hebben hun waardering uitgesproken voor de adviezen van Remkes en zien ruimte voor verbetering van het overheidsbeleid. Nevedi vindt dit een positief signaal. “Wij ondersteunen de boerenorganisaties graag met ideeën en expertise”, zegt Henk Flipsen. “Ook willen we onze kennis over diervoeders en diervoeding beschikbaar stellen aan de overheid. Een effectieve en efficiënte implementatie van diervoer maatregelen, kan zeker helpen om uit de stikstofimpasse te komen.”

Deel deze pagina

Bron:

Scroll naar boven