trouw aspect ratio 1000 600

Trouw Nutrition werkt naar een circulair landbouwsysteem

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

Trouw Nutrition werkt naar een circulair landbouwsysteem
Kijk in de nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid Trouw Nutrition in Boxmeer. Trouw Nutrition produceert dier- en visvoeder. Zij zijn ervan overtuigd dat we een omslag kunnen maken in de manier waarop onze sector werkt. Zij willen hierbij de landbouwsector sturen in de richting van een circulair landbouwsysteem. Ze zoeken continu naar co-producten die ze met conserveringstechnieken kunnen opwaarderen. Zo dragen ze bij aan een circulaire sector. Daarnaast werken ze met NIR om inzicht te krijgen in de nutritionele waarde van co-producten. Deze kennis geeft inzicht om de juiste voersamenstelling voor te schrijven gebaseerd op de dagelijkse behoefte van het dier. Daarnaast hebben zij de rekentool MyFeedprint ontwikkeld, deze tool laat toe om in enkele minuten de voetafdruk van voeders te bepalen, gebaseerd op de herkomst van de grondstoffen en zelfs rekening houdend met het productieproces. In deze video legt Trouw Nutrition uit hoe zij dit doen.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in een mooie videoserie die de afgelopen periode is gedeeld via de website en onze socials:

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven