banner nevedi 1000x600

Symposium Ongebruikte reststromen

Op 15 november 2023 wordt het symposium ‘Ongebruikte reststromen: kansen en randvoorwaarden voor toepassing in de diervoedersector’ in Wageningen georganiseerd. Het symposium staat in het teken van de resultaten van vier jaar publiek-privaat onderzoek door de WUR en het Nederlandse bedrijfsleven in opdracht van de Topsector Agri & Food.

Met voeder- en voedselveiligheid als rode draad, is onderzoek verricht aan zes ongebruikte reststromen met een focus op de potentiële chemische en biologische gevaren en de beheersing daarvan, de invloed van verwerkingsstappen op de voederveiligheid en de te behalen voederwaarde. Daarnaast is gekeken naar de aanpassingen in de productieketens, die nodig zijn om veilig en praktische haalbaarheid voor het gebruik van de reststromen te borgen. Interesse? Meld u alvast aan via het online aanmeldformulier en zet de datum in uw agenda!

Tijdens het programma wordt onder andere ingegaan op de vragen: hoeveel verspilling van ongebruikte reststromen vindt plaats en wat is de waarde hiervan? Wat zijn de wettelijke beperkingen voor gebruik binnen de EU en hoe kan de keten ruimte creëren om gebruik mogelijk te maken? Wat is nodig om reststromen veilig, rendabel en circulair te kunnen gebruiken in diervoeder? Welke rol wilt u hierbij spelen en wat kunt u hieraan bijdragen?

Programma
09.30  Ontvangst, opening, en keynote spreker
10.45  Ongebruikte reststromen: potentie en waarde voor de diervoedersector
13.15  Randvoorwaarden & criteria voor succesvol en veilig gebruik reststromen
15.00  Wettelijke kaders: roadmap & way forward
15.45  Paneldiscussie overheid-diervoedersector-wetenschap
17.00  Netwerk event & borrel

Locatie: Omnia, Wageningen campus

Aanmelden
Meer informatie over het symposium is te vinden in de flyer Eindsymposium 15 november 2023 en u kunt uw aanmelding alvast doorgeven via het online aanmeldformulier

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven