symposium 15 november 2023

Symposium Ongebruikte reststromen

Ongebruikte reststromen: kansen en randvoorwaarden voor toepassing in de diervoedersector

Op 15 november 2023 wordt het symposium ‘Ongebruikte reststromen: kansen en randvoorwaarden voor toepassing in de diervoedersector‘ in Wageningen georganiseerd. Het symposium staat in het teken van de resultaten van vier jaar publiek-privaat onderzoek door de WUR en het Nederlandse bedrijfsleven in opdracht van de Topsector Agri & Food.

Met voeder- en voedselveiligheid als rode draad, is onderzoek verricht aan zes ongebruikte reststromen met focus op de potentiële chemische en biologische gevaren en de beheersing daarvan, de invloed van verwerkingsstappen op de voeder-veiligheid, en de te behalen voederwaarde.

Tijdens het programma wordt onder andere ingegaan op de vragen: hoeveel verspilling van ongebruikte reststromen vindt plaats en wat is de waarde hiervan? Wat zijn de wettelijke beperkingen voor gebruik binnen de EU en hoe kan de keten ruimte creëren om gebruik mogelijk te maken? Wat is nodig om reststromen veilig, rendabel en circulair te kunnen gebruiken in diervoeder? Welke rol wilt u hierbij spelen en wat kunt u hieraan bijdragen?

Locatie: Omnia, Wageningen campus
Dagvoorzitter: Simone van Trier

Programma
09.30 uur Ontvangst & registratie
10.00 uur Opening
10.15 uur Keynote spreker
10.45 uur Blok 1 – Ongebruikte reststromen: potentieen waarde voor de diervoedersector
12.15 uur LUNCH
13.15 uur Blok 2 – Randvoorwaarden & criteria voorsuccesvol en veilig gebruik reststromen
14.45 uur PAUZE
15.00 uur Blok 3 – Wettelijke kaders: roadmap & wayforward
15.45 uur Blok 4 – Paneldiscussie overheiddiervoedersector-wetenschap
16.45 uur Afsluiting & vervolgstappen
17.00 uur Netwerkborrel

Aanmelden
Momenteel zijn er nog ongeveer 30 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij en meld u aan! Aanmelden kan via het online aanmeldformulier

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven