protix 1000

Protix brengt voedsel terug in balans met de natuur

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

Protix brengt het voedselsysteem weer terug in balans met de natuur
Kijk in onze nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid Protix. Protix is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd toonaangevend is in de insectenkweek voor duurzamere ingrediënten in diervoeder. Zij produceren ingrediënten van de zwarte soldaatvlieg zoals eiwitten, vetten en puree. Dit alles doen ze lokaal én circulair. Een recente studie, oftewel een product-levenscyclusanalyse (LCA), toont aan dat insecteningrediënten van Protix een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk hebben dan traditionele diervoeder ingrediënten.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in 6 mooie video’s die de afgelopen periode zijn gedeeld via de website en onze socials:

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven