gras als eiwitbron 1000 x 660 px aspect ratio 1000 600

Nevedi huivert van bericht over Cagemax in FD

Op 6 september jl. publiceerde het Financieel Dagblad een artikel over de verdenking van grootschalige fraude door Cagemax. Een grondstoffenhandel die het volgens de beschuldigingen niet zo nauw neemt met wetgeving en voedselveiligheid.

Natuurlijk is het Openbaar Ministerie uiteindelijk de partij die in Nederland iemand beschuldigt en bestraft. Dat wil Nevedi ook graag zou houden. In het geval dat het artikel over Cagemax klopt, neemt Nevedi grote afstand van deze praktijken.

In de Nederlandse diervoedersector zijn de producenten van circa 96% van alle diervoeders aangesloten bij Nevedi. In ons georganiseerde verband bestaan duidelijke afspraken over diervoederkwaliteit en voedselveiligheid. De borging daarvan is in handen van het internationale certificeringsbedrijf GMP+ International en de Nederlandse diervoederveiligheid is extra geborgd via audits en monitoring die via stichting SecureFeed wordt uitgevoerd. Dat bedrijven aan de wet voldoen en een eigen verantwoordelijkheid hebben spreekt voor zich.

Voor zover ons bekend, levert Cagemax geen producten aan leden van Nevedi voor Nederlandse diervoeders. Ook is Cagemax niet aangesloten bij SecureFeed. 

Indien het OM tot een veroordeling komt, is dit een zwarte vlek voor onze sector. Wat ons betreft volgen dan ook passende strafmaatregelen.

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven