gras als eiwitbron 1000 x 660 px aspect ratio 1000 600

Nevedi feliciteert PVV, NSC, PvdA/GroenLinks en BBB

Nu de stemmen geteld zijn, blijkt dat de PVV met afstand als grootste partij uit de verkiezingen is gekomen. Daarom feliciteert Nevedi in het bijzonder Geert Wilders en zijn partij voor deze verkiezingsoverwinning. Natuurlijk gaan felicitaties ook uit naar NSC van Pieter Omtzigt die een prachtig resultaat heeft behaald met zijn nieuwe partij en BBB van Caroline van der Plas die een meer bescheiden winst behaalde. Zeker in vergelijking met de provinciale statenverkiezingen eerder dit jaar. De positie van BBB in de Eerste Kamer stelt deze partij een in gunstige positie voor gesprekken. Ook PvdA/GroenLinks boekten samen winst en daarvoor ook felicitaties aan Frans Timmermans.

De formatiegesprekken over een nieuwe regeringscoalitie zullen – met de uiteenlopende standpunten in de laatst gepresenteerde verkiezingsprogramma’s – niet eenvoudig worden. Op inhoud maar ook voor wat betreft de begroting die daarbij hoort. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt en tijdens de verkiezingscampagnes hebben alle partijen flinke beloftes gedaan en wensen geuit. Nu breekt het moment aan van realisme en zakelijke nuchterheid. Het gaat om bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen. Wat betekent ‘Nederland weer voor de Nederlanders’? In welke mate onderkennen partijen het belang van landbouw voor het Nederlands landschap, natuur en economie? Hoe kijken we tegen onze open economie en samenwerking binnen Europa aan?

Deze en andere vraagstukken zullen bij een verkenner en latere formateur stevig op tafel liggen. Vanuit Nevedi bezien willen we alle betrokken politieke partijen blijven voorzien van relevante informatie over de bijdragen vanuit diervoeder aan de verdere verduurzaming van onze landbouw in het algemeen en veehouderijsectoren in het bijzonder. En dat kunnen we. Ons project Duurzaam Diervoeder dat we samen met het ministerie van LNV uitvoeren mikt op klimaat, circulariteit, herkomst grondstoffen en biodiversiteit. Een project dat los van politieke ontwikkelingen gewoon doorloopt. Binnen de verschillende productieketens voor eieren, vlees en zuivel bespreken we ambities en doelen op genoemde onderwerpen. De uitkomsten van onze gesprekken delen we graag met de kersvers gekozen Tweede Kamerfracties.

Elke partij wordt van harte bij Nevedi uitgenodigd. De schriftelijke felicitaties met uitnodiging zijn onderweg.

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven