bsd flyer a5 studiebeurzen 2023 wur aspect ratio 1000 600

Inschrijving BSD-studiebeurs is weer geopend!

Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) biedt aan studenten van de Wageningen Universiteit (WUR) en de agrarische hogescholen (hbo) de mogelijkheid om voor het studiejaar 2023-2024 een studiebeurs aan te vragen.

WUR
Studenten aan WUR die een studie diervoeding (gaan) volgen komen in aanmerking voor een BSD-studiebeurs. Stichting BSD selecteert elk jaar studenten voor een studiebeurs. Dit jaar zal de stichting studiebeurzen ter waarde van maximaal € 2.000, – aan WUR-studenten beschikbaar stellen. Indien een student van een agrarische hogeschool zijn of haar studie aan de WUR vervolgt, kan hij of zij ook in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van maximaal € 2.000, -. Meer over deze beurs is te vinden op de website van Stichting BSD.

Hbo
Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) wil graag gemotiveerde hbo-studenten ondersteunen met de BSD-studiebeurs (hbo). Met deze beurs hoopt de stichting bij te kunnen dragen aan het verbreden van het netwerk van de studenten. De beurs bestaat uit een bedrag van maximaal € 1.000, – en kan besteed worden aan extra curriculaire activiteiten. Het doel is om zoveel mogelijk hbo-studenten te bereiken en enthousiasmeren voor de Nederlandse diervoedersector met het liefst de voorkeur voor varkens- en pluimveevoeding. Daarnaast heeft de beurs ook ten doel om studenten kennis te laten maken met de functies binnen de diervoedersector. Meer over deze beurs is te vinden op de website van Stichting BSD.

Selectieprocedure
Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten een BSD-studiebeurs ontvangen. Bij deze beurs worden de studenten alleen op basis van de ingestuurde documenten geselecteerd. In de documenten wordt gekeken naar:
1. Motivatie en zakelijk inzicht
2. Professionaliteit en werkhouding
3. Kennis van de diervoedersector

Planning
Inschrijvingen: 8 mei tot en met 3 september 2023
Selectiegesprekken en uitreiking van de studiebeurzen: eind september (exacte datum, locatie en tijd wordt nog bekend gemaakt

Meer informatie
Voor meer informatie is het mogelijk om contact op te nemen met de Stichting BSD via: info@stichtingbsd.nl of 085-7731973.

Deel deze pagina

Scroll naar boven