nevedi video duurzame innovatie diervoederindustrie huurcontainer duynie tm aspect ratio 1000 600

Duynie maakt duurzaam vloeibaar voeren mogelijk

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

Duynie Feed maakt duurzaam vloeibaar voeren mogelijk dankzij huurcontainer
Kijk in onze nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid Duynie Feed. Duynie richt zich op het circulair verwaarden van plantaardige co-producten van levensmiddelenbedrijven en producenten van biobrandstoffen. De huurcontainerservice is hun nieuwste innovatie. Duynie biedt hiermee melkveehouders de mogelijkheid op een laagdrempelige manier kennis te maken met de voordelen van duurzaam vloeibaar voeren. Een veehouder hoeft dan nog niet gelijk een investering in een nieuwe silo te doen, maar kan eerst in een proefperiode ervaren of vloeibaar voeren past bij zijn of haar bedrijfsvoering. De drempel voor het inzetten van circulaire diervoeders wordt hiermee verlaagd. Wil je weten hoe zij dat doen? Kijk dan deze video op ons YouTube-kanaal.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft ondertussen geresulteerd in 6 mooie video’s die de afgelopen periode zijn gedeeld via de website en onze socials:

 

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven