voersilo's

Duurzame innovatie uit de sector: werken naar een circulair landbouwsysteem

Nevedi-lid Trouw Nutrition produceert dier- en visvoeder. Zij zijn ervan overtuigd dat we een omslag kunnen maken in de manier waarop onze sector werkt. Zij willen hierbij de landbouwsector sturen in de richting van een circulair landbouwsysteem.

Trouw Nutrition zoekt continu naar co-producten die ze met conserveringstechnieken kunnen opwaarderen. Zo dragen ze bij aan een circulaire sector. Daarnaast werken ze met NIR (Nabij Infra-Roodspectroscopie) om inzicht te krijgen in de nutritionele waarde van co-producten. Deze kennis geeft inzicht om de juiste voersamenstelling voor te schrijven gebaseerd op de dagelijkse behoefte van het dier.

Daarnaast hebben zij de rekentool MyFeedprint ontwikkeld, deze tool laat toe om in enkele minuten de voetafdruk van voeders te bepalen, gebaseerd op de herkomst van de grondstoffen en zelfs rekening houdend met het productieproces. MyFeedprint is gebaseerd op de database van GFLI en is voor de Nederlandse markt in lijn met de afspraken hierover binnen Nevedi. De verkregen data worden berekend op basis van de door de Europese Commissie goedgekeurde rekenregels van PEFCR en voldoen aan LEAP. Maar ook daar stopt het niet. Ze zijn in staat om een correcte indicatie te geven van de voetafdruk van een glas melk of een stuk vlees. Zo kunnen ze gerichte verbeteringen doorvoeren die zullen leiden tot een vooruitgang op vlak van milieu. En zo werkt Trouw Nutrition samen naar een circulair landbouwsysteem.

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven