koeien in wei groot bew scaled aspect ratio 1000 600

Duurzame innovatie uit de sector: produceren van een nieuwe generatie pensbestendig eiwit

Nevedi-lid Agrifirm werkt wereldwijd voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en inspirerende oplossingen voor een duurzame voedselketen voor toekomstige generaties. Hiermee wordt een voedselketen gecreëerd vanuit de principes van gezonde dieren, een veerkrachtige natuur met een eerlijk inkomen voor de boer.

Een mooi, innovatief voorbeeld hiervan is de gepatenteerde Greenwave-technologie, waarmee zij op klimaatvriendelijke wijze een nieuwe generatie pensbestendig eiwit produceren. In de afgelopen tien jaar heeft Agrifirm gewerkt aan nieuwe technieken om dit te realiseren. Deze technologie maakt gebruik van radiofrequentie om de eiwitmoleculen van binnenuit gelijkmatig en efficiënt te verwarmen en zo een hoogwaardig, pensbestendig eiwit te maken. Dit eiwit heet AminoGo. Door het pensbestendig maken van eiwitten wordt een groter deel van het eiwit uit de raapschroot door de koe benut, wat leidt tot een lagere stikstof- en CO2-uitstoot. Goed voor de koe én voor de boer.

Vanzelfsprekend dat al de klanten van Agrifirm veehouders nu al van deze nieuwe generatie pensbestendig eiwit kunnen profiteren en daarom wordt AminoGo standaard in onze voeders opgenomen. Daarnaast is AminoGo ook beschikbaar voor de rest van de diervoederindustrie.

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven