dit vinden wij 1600 slideshow 3 aspect ratio 1000 600

Duurzame innovatie uit de sector: innoveren voor een duurzame toekomst

Nevedi-lid Cargill Provimi Nutrition ontwikkelt en produceert premixen, concentraten en additieven voor herkauwers, pluimvee en varkens, en ze hebben speciale producten voor jonge dieren zoals biggen en kalveren. De missie van Cargill Provimi is het voeden van de wereld op een veilige, verantwoordelijke en duurzame manier. Dit betekent dat duurzaamheid in het bedrijf zit vanaf product ontwikkeling en dat alle nieuwe producten en advisering bijdragen aan een duurzame voedselketen.

Duurzaamheid, digitale ondersteuning en additieven zijn de belangrijkste gebieden waar Cargill in investeert. En ze geloven dat het gebruik van nieuwe, alternatieve grondstoffen kan bijdragen aan het verduurzamen van de diervoedersector. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van insectenolie in biggenvoer. Na 3 jaar onderzoek gedaan te hebben naar het gebruik en de toepassing van insectenolie, is Cargill nu zover dat ze biggenvoer met insectenolie produceren en verkopen op de Europese markt.

Ze streven ernaar om veehouders te ondersteunen met het bouwen aan een goede toekomst voor henzelf en de volgende generaties, door onder andere te werken aan het reduceren van broeikasgassen. Een voorbeeld hiervan is SilvAir. Dit product is een innovatie om de methaanproductie in de pens van een koe tot 10% te reduceren, zonder negatief effect op de melkproductie en prestaties. En zo innoveert Cargill Provimi voor een duurzame toekomst.

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven