shutterstock 78958789 scaled aspect ratio 1000 600

Duurzame innovatie uit de sector: duurzaam vloeibaar voeren dankzij huurcontainer

Nevedi-lid Duynie Feed maakt duurzaam vloeibaar voeren mogelijk dankzij hun huurcontainer service. Duynie richt zich op het circulair verwaarden van plantaardige co-producten van levensmiddelenbedrijven en producenten van biobrandstoffen. De huurcontainerservice is hun nieuwste innovatie.

Vloeibare co-producten komen vrij bij de verwerking van gewassen zoals granen, suikerbieten en aardappelen. Ze zijn een circulaire bron van waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Zo dragen we samen bij aan de kringlooplandbouw. Daarnaast zijn ze ook bevorderlijk voor CO2-reductie, komen ze regionaal vrij en landbouw areaal blijft beschikbaar voor productie van humane voedingsproducten.

Met de huurcontainerservice hebben de melkveehouders de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de voordelen van duurzaam vloeibaar voeren. Een veehouder hoeft dan nog niet gelijk een investering in een nieuwe silo te doen, maar kan eerst in een proefperiode ervaren of vloeibaar voeren past bij zijn of haar bedrijfsvoering. De drempel voor het inzetten van circulaire diervoeders wordt hiermee verlaagd

 

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven