denkavit zonnepanelen (1000 x 660 px)

Duurzame innovatie in de sector: 100% groene stroom

Nevedi-lid Denkavit is een Nederlands familiebedrijf dat diervoeders produceert voor jonge dieren. Denkavit gaat voor 100% groene stroom en nog veel meer. Een multidisciplinair en internationaal kernteam ondersteunt medewerkers in duurzaam denken en doen. Hiermee wordt duurzaamheid een integraal onderdeel van het dagelijkse werk en ontstaan er mooie mijlpalen, zoals ruim 9000 zonnepanelen waarmee Denkavit 25% van haar eigen energievraag opwekt.

Commercieel manager Jacob Kroes ondersteunt zijn collega’s om het duurzaamheidsprogramma binnen Denkavit vorm te geven. Het internationale bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Concern breed is er voor gekozen om duurzaamheid programmatisch aan te pakken, want duurzaamheid is een gedeelde verantwoordelijkheid. Het kan alleen succesvol zijn als duurzaamheid onderdeel wordt van ieders functie.

Het duurzaamheidsprogramma kent vier prioriteiten. Eén van de prioriteiten is 100% groene stroom. Met de ruim 9000 zonnepanelen op de fabriek in Voorthuizen wordt 25% van de energievraag opgewekt. Een prestatie die medewerkers stimuleert om door te pakken.

In de film legt Jacob Kroes uit hoe Denkavit werkt aan de ambitie om circulair te produceren.

Deel deze pagina

Bron:

Scroll naar boven