dsm firmenich aspect ratio 1000 600

dsm-firmenich reduceert methaan emissies

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

dsm-firmenich reduceert methaan emissies en verhoogd eiwitefficiëntie
Kijk in onze nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid dsm-firmenich. dsm-firmenich is wereldwijd breed actief is op gebied van voeding en gezondheid voor mens en dier. Ze zijn specialist op het gebied van essentiële nutritie, dierlijke productie en duurzaamheid. Een onderdeel hiervan is het verhogen van de eiwitefficiëntie en methaan reductie bij rundvee. Zij hebben de afgelopen jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met het product Bovaer®, waarna het product Europees is goedgekeurd als voeradditief met een gunstig effect op het milieu. In deze video legt dsm-firmenich de werking van het product uit. Daarnaast hebben zij het product Crina® ontwikkeld, dit product verbetert de stikstofefficiëntie en stikstofbalans.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in een mooie videoserie die de afgelopen periode is gedeeld via de website en onze socials:

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven