dvw 1000

De Valk Wekerom vermindert CO2-uitstoot met PAP’s

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

De Valk Wekerom vermindert CO2-uitstoot met Processed Animal Proteins (PAP’s)
Kijk in onze nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid De Valk Wekerom. Twee jaar geleden werd het na 20 jaar weer mogelijk om Processed Animal Protein (PAP) te verwerken in diervoer. Een lange tijd was dit niet toegestaan en werden PAP’s vervangen door plantaardige eiwitten met niet hetzelfde resultaat. De toepassing van PAP’s past binnen circulair diervoer. Bovendien betekent het een aanzienlijke vermindering van de CO2-feedprint.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in 4 mooie video’s die de afgelopen periode zijn gedeeld via de website en onze socials:

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven