cavv zuid oost salland 2 aspect ratio 1000 600

CAVV Zuid Oost Salland innoveert in eigen regio

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

CAVV Zuid Oost Salland innoveert in eigen regio
Kijk in de nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid CAVV Zuid Oost Salland in Haarle. CAVV Zuid Oost Salland is een regionaal mengvoerbedrijf en zij produceren diervoeders voor rundvee, varkens, pluimvee, eenden, schapen, geiten, paarden, konijnen en regenwormen. De nadruk ligt op hun regionale functie en ze zijn dan ook altijd bezig om de fabriek te optimaliseren voor hun klanten maar ook voor de omgeving. Daarbij is het verder verduurzamen van de fabriek een belangrijke factor. Bijvoorbeeld door de Agrozone unit die ervoor zorgt dat de geuroverlast naar de omgeving volledig wordt weggenomen. Een ander mooi voorbeeld is de BOANico 2, een machine die ervoor zorgt dat brokken worden geperst zonder stoom. Een innovatie die een flinke besparing oplevert in gasverbruik, gelijkblijvende elektriciteitsverbruik en minder CO2-uitstoot! In deze video legt CAVV Zuid Oost Salland uit hoe zij dit doen.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in een mooie videoserie die de afgelopen periode is gedeeld via de website en onze socials:

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven