cargill 2 aspect ratio 1000 600

Cargill innoveert voor een duurzame toekomst

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

Cargill Provimi innoveert voor een duurzame toekomst
Kijk in de nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid Cargill Provimi Nutrition in Rotterdam. Cargill ontwikkelt en produceert premixen, concentraten en additieven voor herkauwers, pluimvee en varkens, en ze hebben speciale producten voor jonge dieren zoals biggen en kalveren. Duurzaamheid, digitale ondersteuning en additieven zijn de belangrijkste gebieden waar Cargill in investeert. En ze geloven dat het gebruik van nieuwe, alternatieve grondstoffen kan bijdragen aan het verduurzamen van de diervoedersector. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van insectenolie in biggenvoer. Na 3 jaar onderzoek gedaan te hebben naar het gebruik en de toepassing van insectenolie, is Cargill nu zover dat ze biggenvoer met insectenolie produceren en verkopen op de Europese markt. Ze streven ernaar om veehouders te ondersteunen met het bouwen aan een goede toekomst voor henzelf en de volgende generaties, door onder andere te werken aan het reduceren van broeikasgassen. Een voorbeeld hiervan is SilvAir. Dit product is een innovatie om de methaanproductie in de pens van een koe tot 10% te reduceren, zonder negatief effect op de melkproductie en prestaties. In deze video legt Cargill Provimi uit hoe zij dat doen.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in een mooie videoserie die de afgelopen periode is gedeeld via de website en onze socials:

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven