thumbnail 1 00001498 aspect ratio 1000 600

Agrifirm produceert nieuwe generatie pensbestendig eiwit

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. De Nederlandse diervoerbedrijven ondernemen stappen op dit gebied en nemen hier wereldwijd een koploperspositie in. Tal van projecten en aanpassingen vinden plaats in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het reduceren van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook staat Nevedi voor duurzaam landgebruik, eerlijk ondernemerschap en goed werkgeverschap. Hier en elders op de wereld. Daar rollen we onze mouwen voor op.

Agrifirm produceert een nieuwe generatie pensbestendig eiwit
Kijk in de nieuwe video uit onze videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoedersector’ hoe onze leden dit doen. Voor deze video bezochten we ons lid Agrifirm in Oss. Zij hebben de gepatenteerde Greenwave-technologie ontwikkeld, waarmee zij op klimaatvriendelijke wijze een nieuwe generatie pensbestendig eiwit produceren. Deze technologie maakt gebruik van radiofrequentie om de eiwitmoleculen van binnenuit gelijkmatig en efficiënt te verwarmen en zo een hoogwaardig, pensbestendig eiwit te maken. Dit eiwit wordt AminoGo genoemd. Door het pensbestendig maken van eiwitten wordt een groter deel van het eiwit uit de raapschroot door de koe benut, wat leidt tot een lagere stikstof- en CO2-uitstoot. Goed voor de koe én voor de boer. Agrifirm heeft een nieuwe productiefaciliteit gerealiseerd op het terrein van de fabriek in Oss. Hier draait de productie op 100% groene stroom en ook de restwarmte wordt gebruikt. In deze video legt Agrifirm uit hoe zij dat doen.

Inspirerende duurzame innovaties uit de diervoedersector
In 2022 is Nevedi gestart met het uitlichten van inspirerende voorbeelden uit de diervoedersector. Dat heeft geresulteerd in een mooie videoserie die de afgelopen periode is gedeeld via de website en onze socials:

Deel deze pagina

Bron: Nevedi

Scroll naar boven