img 6239 scaled aspect ratio 1000 600

Studenten diervoeder ontvangen studiebeurs

15 Studenten diervoeder ontvingen zojuist bij De Heus in Ede de studiebeurs van Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD).

Feestelijke uitreiking
Dit jaar was er weer een feestelijke uitreiking op een bijzondere locatie in Ede; De Heus. 50 studenten, oud-BSD studenten en geïnteresseerden kwamen op de uitreiking af. Voor bestuurslid Bert van Bremen een mooie opkomst: “Het doel van Stichting BSD is het enthousiasmeren van jongeren om in onze mooie sector te komen werken. En dat werpt zijn vruchten af, dat blijkt wel door de 192e studiebeurs die vandaag is uitgereikt.”

Toekomst van Life Cycle Assessment (LCA)
Laura Nobel (Global Feed LCA Institute) en Iris Zweekhorst (De Heus) gaven een presentatie over de toekomst van Life Cycle Assessment (LCA). Zo kwamen de huidige ontwikkelingen aan bod, maar ook wat LCA is en de praktische insteek vanuit het bedrijfsperspectief. Als laatste werd uitgelegd waarom LCA en duurzaamheid belangrijk is voor de studenten en hoe ze hier mee te maken krijgen. Laura: “De sector heeft experts nodig met de grote duurzaamheidsvraagstukken die op de sector afkomen. Steeds meer functies komen in aanraking met duurzaamheidsparameters of keuzes die genomen moeten worden rondom dit thema. Daarom is het voor GFLI een mooie kans om hier te spreken en uit te leggen wat wij doen.”

Tijdens de BSD-studiebeurs uitreiking ontvingen de studenten een mooie bos bloemen én een jaarabonnement op het magazine De Molenaar.

Met de studiebeurzen biedt de stichting de studenten een goede start en een ingang naar het bedrijfsleven aan. Daarnaast biedt de stichting ook een groot netwerk. De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit specialiseren in de richting diervoeder. Ook hbo-studenten die hun toekomst zien in de diervoedersector en een afstudeerrichting diervoeder (gaan) volgen, komen in aanmerking voor BSD-studiebeurs voor diervoederstudie gerelateerde activiteiten.

Deel deze pagina

Bron: Stichting BSD

Scroll naar boven