gras als eiwitbron (1000 x 660 px)

Duurzame innovatie uit de sector: eiwitten uit gras

Nevedi-lid Fransen Gerrits investeert in Grassa. Een nieuw concept waarbij eiwit wordt gewonnen uit gras. Een kansrijke en duurzame innovatie. Met graseiwit van Grassa kan een deel van de eiwitbehoefte in de mengvoerindustrie lokaal worden geproduceerd en kan de import van soja omlaag.

Gras groeit volop in Nederland. Een aantal partijen, waaronder Nevedi Lid Franssen Gerritsen, bedachten een natuurlijk proces van persen, verhitten en filteren, waardoor er uit gras vier hoogwaardige producten ontstaan, waaronder graseiwit en ontsloten gras. Deze ingrediënten bieden melkveehouders de mogelijkheid om te voldoen aan de milieunormen van 2030. Zonder extra investeringen.

  • Ontsloten gras stoot minder ammoniak, fosfaat en methaan uit.
  • Grassa is lokaal en circulair
  • Eiwit uit gras is vaak gelijkwaardig, zelfs vaak beter dan het eiwitrijke soja

Grassa benut het volledige potentieel van gras en wordt in de Eiwitstrategie met naam en toenaam genoemd als een haalbare oplossingsrichting. Vanaf 2024 komen de producten van Grassa op de markt. Bekijk de video voor een uitgebreide toelichting.

Deel deze pagina

Bron:

Scroll naar boven