Diervoeding, gezond en veilig voedselStreefbeeld: De diervoederindustrie is een betrouwbare en gewaardeerde schakel in de dierlijke productie- en humane consumptieketen.
Transparantie is het begin van vertrouwen. Door helder de resultaten rondom voedselveiligheid in beeld te brengen zal het beeld ontstaan dat ons voedsel nog nooit zo veilig was en dat diervoeder daar een wezenlijke bijdrage aan levert. Onafhankelijke controle en borging via GMP+ International en SecureFeed moeten hiervoor zorg dragen: de slager die zijn eigen keurt willen we als Nevedi niet zijn.

Volgens de Europeese Commissie is Nederland hét internationale voorbeeld in het verder terugdringen van het antibioticagebruik in de veehouderij.Via diervoeder kunnen we mede zorgen voor een minimale benodigde inzet van diergeneesmiddelen. Gemedicineerd voer met bijvoorbeeld antibiotica maken we in Nederland al jaren niet meer. Wel ontwikkelen en stimuleren we meer en meer voerstrategieën die niet alleen zorgen voor groei van dieren, maar ook voor het gezond houden ervan. 

Een voorbeeld hiervan is de antibiotica aanpak in de Nederlandse veehouderijketen. Deze wordt meer en meer verfijnd per sector en zelfs per veehouderijbedrijf. Diervoer wordt in dit geval een tool om de dieren met een minimum aan diergeneesmiddelen toch in optimale conditie te houden.       

 

 

info@nevedi.nl | +31(0) 85 77 319 77 | Braillelaan 9 | 2289 CL Rijswijk